A szombathelyi állatvédő szervezetek (a Kutyamenhely Alapítvány és a Fekete István Állatvédő Egyesület) fő célja, hogy a megyeszékhelyen és környékén kialakítson egy olyan bázist, ahol a tevékenységük kiteljesedhet.
Az előző városvezetéssel folytatott tárgyalások hamar elakadtak, 2011 elején azonban elindult egy komoly előkészítő munka annak érdekében, hogy a két szervezet a Gyepmesteri Telep működtetésében, fejlesztésében részt vállalhasson, valamit hogy az Alapítvány a Gyepmesteri Telep területén ideiglenesen (majd anyagi forrásaink bővülésével és remélhetőleg támogatások segítségével a Telep melletti területen) megkezdhesse egy állatmenhely kiépítését. Többször egyeztettünk az Igazgatási Osztállyal, amelynek eredménye egy olyan együttműködési megállapodás tervezet, amelyben mi az anyagi és emberi erőforrásaink nagy részét felajánlottuk a városnak, azonban úgy tűnik, hogy a politikai döntéshozók nem kívánják megadni a telep üzemeltetőjének azt a lehetőséget, hogy a segítségünkkel felzárkózzon az európai színvonalú állatvédelemhez. Sok szakembernek és önkéntesnek fekszik abban munkája, hogy ez a tervezet ilyen formát öltsön. A két civil szervezet mindössze annyit kér a várostól és az üzemeltetőtől, hogy a telepen legalább olyan szigorú szabályok legyenek, amilyenek például ránk vonatkoznak. Ez elvárható, hiszen a telep hatósági feladatokat lát el. A nálunk megforduló állatokról elektronikus, kereshető nyilvántartás van, örökbe adáskor szerződés készül, miközben a gyepmesteri telepről hatósági megfigyelés után dokumentálatlanul kerülnek ki a kutyák, ami elfogadhatatlan. Mi azt ajánlottuk fel a városnak, hogy amennyiben például ennek a problémának személyi vagy technikai oka van, önkéntesen, mindenféle anyagi ellenszolgáltatás nélkül segítünk, ezt a munkát felvállaljuk. Azt is vállaltuk, hogy a meglévő épületeket felújítjuk, a nyilvánvalóan kevés kennel mellé újakat telepítünk (építünk), az évek során felgyűlt szakmai tudást a telepen a gyepmesterrel együttműködve az állatok javára fordítjuk. Ugyanakkor a két civil szervezet jelenléte megnyitná az utat a nagyközönség és a cégek támogatása előtt, és megváltozhatna az az általános vélekedés, mely szerint a gyepmesteri telep „sintértelep”, ahova kutyát „bűn” bevinni.

A városvezetés számunkra nem világos okok miatt nem partner ennek a megállapodásnak az aláírásában. A megállapodásban elenyésző az a vállalás, amely az üzemeltetőnek vagy a városnak anyagi kötelezettséggel jár. Ezért nem tudjuk elfogadni az a helyzetet, hogy – függetlenül attól, hogy ki üzemelteti a telepet – a város nem tart igényt egy évek óta eredményesen működő, szakmai munkát végző egyesület és a saját maga által a telep támogatására létrehozott alapítvány munkájára a telep üzemeltetésében. Az emberi és anyagi erőforrások a rendelkezésünkre állnak ahhoz, hogy a telepen az ellátás színvonalát jelentősen emeljük.

Az Önök támogatását ahhoz kérjük, hogy aláírásukkal, a képviselőjük meggyőzésével, és minden rendelkezésükre álló eszközzel segítsenek nekünk abban, hogy a politikai döntéshozók szintjén is áttörést és sikert érhessünk el.

A Kutyamenhely Alapítvány és a Fekete István Állatvédő Egyesület

A bejegyzés trackback címe:

https://menhely-szombathely.blog.hu/api/trackback/id/tr662887342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása